İspanya, İspanya'da Eğitim
İspanya'da İspanyolca

Optimada Fırsatlar

İspanya Facebook Optimada Kariyer Fırsatları Temsilcimiz olmak ister misiniz?

İspanya'da İspanyolca Dil Eğitimi İzlenimleriİspanya Öğrenci İzlenimleri » Barış ile İspanyada İspanyolca Deneyimi

BARIŞ İLE İSPANYADA İSPANYOLCA DENEYİMİ

Barış Galip, geçtiğimiz yaz Optima Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı aracılığı ile İspanya'ya giderek lisan kurslarına katıldı. İspanya'nın şirin kenti Malaga'da iki aylık eğitim sürecindeki izlenimlerini bizlerle paylaştı.
Barış bu eğitimin kendisine, hem farklı kültürleri yakından tanıma şansı hem de İspanyolca'sını kısa sürede geliştirme olanağı sağladığını düşünüyor.

Neden İspanyolca? Bu dili öğrenmeye nasıl karar verdin?

İngilizce'den sonra ikinci bir lisan olarak İspanyolca öğrenmeyi tercih ettim. Bunun sebebi; İspanyolca'nın çok geçerli bir dil olduğu kanısına varmam ve bana artılar getirebileceğini düşünmem oldu. Bunun yanında, dil öğrenmenin -bu hangi dil olursa olsun- insanlara çok fazla birikim kattığına inanıyorum. Bu  sayede bir çok kültürle de tanışma fırsatı bulabiliyorsunuz. İspanyolca aynı zamanda, sadece İspanya'yla sınırlı olmayıp Güney Amerika'da da konuşuluyor. Bu kararımdan dolayı oldukça memnunum.

İspanya'ya vardığında ve orda kaldığın süre boyunca en çok neler ilgini çekti?


Öncelikle, en çok ilgimi çeken İspanya'nın kültürü, insanları ve mimarisi oldu. Gerçekten oldukça sıcak insanlar olduklarını söyleyebilirim. Ben Malaga'daydım. Malaga küçük, aynı zamanda turistik bir şehir. En güzel yanı da, farklı kültürlerden ve milletlerden bir çok insanın olması.

Okul hakkındaki genel düşüncelerin nelerdir?


Malaga Si, bir öğrencinin beklentilerini tamamiyle karşılayabilecek bir okuldu diyebilirim. Küçük ama aynı zamanda, çok verimli çalışabileceğiniz bir ortam olduğunu söylemeliyim.
Sınıflarda az sayıda öğrenci vardı ve bununda çok büyük avantajları oldu. Kısacası, ben çok memnun kaldım ve bütün beklentilerimi karşıladım.

Okulda başka Türk öğrenciler de  var mıydı?


Evet bir arkadaşım vardı. Fakat ondan başka hiç Türk öğrenci yoktu.

Ortama uyum sağlamakta güçlük çektin mi?  Gerek çevreyle iletişiminin gerekse İspanyolca'nın gelişmeye başlaması ne kadar bir süreçte gerçekleşti?


Hayır uyum sağlamakta zorluk çekmedim çünkü, oraya gelen bütün öğrenciler yabancı ve ülkelerinden uzaktalar. Yani herkesin ortak paydası bu zaten. Aynı zamanda, kendimi onlara çok uzak hissetmedim çünkü, İspanyolların bize yakın olduklarını düşünüyorum, benim tanıdığım insanlar da sıcakkanlı ve çok iyi insanlardı. Okulda çok fazla sosyal faaliyetin bulunması da büyük bir avantajdı bu sayede, çok daha fazla şey görme ve tanıma şansı yakaladım.

Buradan gittiğiniz zaman, İspanyolca'yı sürekli kullanmanın zorluklarını fark ediyorsunuz fakat 2 hafta sonra sürekli konuşmak zorunda kaldığınız için mecburen İspanyolca'nızın ilerleme kaydettiğini çok rahat fark edebiliyorsunuz.

Ders dışındaki zamanlarda okuldaki  arkadaşlarınla ilişkilerin nasıldı?


İspanya'da iki farklı milletten insanla birlikte bir evde kaldım. Onlarla tanışmaktan çok mutluyum çünkü çok iyi dostluklar kurdum. Onlarla aynı evde kalmanın bana her açıdan yararı oldu. Bir yandan konuşma pratiği yaparken, diğer yandan beraber bir evi paylaşmanın keyfini yaşamak inanılmazdı.

Boş zamanlarını nasıl değerlendirdin?


Boş zamanlarımı okulun düzenlediği gezilere katılarak, arkadaşlarımla dışarı çıkarak, sinemaya giderek, onlarla sohbet ederek değerlendirdim.

İspanya'da Türkiye nasıl tanınıyor?


İspanya'da, Türkler genelde sıcakkanlı, misafirperver insanlar olarak tanınıyor. Elbette Türkiye hakkında fazla bilgisi olmayanlar da var. Onlar, diğer İslam ülkelerindeki insanların zihniyetinde olduğumuz kanısındalar sanırım.

Peki sen, İspanya ve İspanyollar hakkında gitmeden önce neler düşünüyordun, orda kaldığın süre içinde bu düşüncelerin ne yönde değişti?


Gitmeden önce sıcak, konuşkan ve bize benzeyen insanlar olduklarını duymuştum. Gerçekten öyleler fakat tabii ki kültürel farklılıklar var.

Son olarak senin gibi İspanyolca öğrenmek amacıyla İspanya'ya gitmeyi planlayanlar için önerilerini öğrenebilir miyiz?


Ben bir dilin yerinde öğrenilebileceğine inanıyorum. Zamanım olsa daha fazla kalmayı isterdim. Fakat zamanı çok fazla olmayan insanlar yaz okullarından faydalanabilirler. Ben İspanyolca'mın 2 ay içinde çok ilerleme kat ettiğini söyleyebilirim.



Optima Yurtdışı Eğitim Anasayfa | İzlenimler | Makaleler | Bilgi İstek Formu | Kayıt Formu | Hakkımızda | Bize Ulaşın
OPTİMA ESKİŞEHİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ:
İ. İnönü Cad. Orhan Akman İş Merkezi No:29 K:1 D:14 ESKİŞEHİR
(Garanti Bankası Karşısı)

Tel: 0222 220 44 66 - 231 10 45
Fax: 0222 233 57 06
E-mail: optima@optimayed.com
OPTİMA İSTANBUL BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ:
Abdulhak Hamid Cad. Pamuk Palas Apt. No:1 K:1 D:4 34437 Taksim/ISTANBUL
(Taksim Çiçekçileri Karşısı)
Tel : 0212 237 5037 - 237 5033
Fax : 0212 237 5079
E- mail: istanbul@optimayed.com
OPTİMA ADANA:
Cemalpaþa Mah. Atatürk Cad. Çiðdem Apt. K: 2 No: 6 (Aski Sokak)
Seyhan / ADANA
Tel: 0322 457 08 86 - 457 08 93
E-mail: adana@optimayed.com